Der er mange penge at spare på automekaniker

//

Det er dyrt at have bil; især hvis der er tale om en ældre model. Men der er faktisk mange tusinde kroner at spare ved at sammenligne priser på automekanikere.

spar penge på automekaniker

Store prisforskelle på bilreparationer

Selvom man kan fristes til at tænke, at der nok ikke er de store prisforskelle, når det kommer til værkstedsregningen, fordi en ny kobling, olieskift og undervognsbehandling vel sagtens koster det samme, uanset hvilken mekaniker, der står for det, er det langt fra sandheden.

Der er blandt andet store prisforskelle fra originale til uoriginale reservedele, ligesom timepriserne hos de forskellige autoværksteder svinger op til flere hundrede kroner, og derfor kan der være rigtig meget at spare; især hvis der er tale om større reparationer. Dertil kommer, at nogle værksteder simpelthen som standard sætter flere timer af til opgaven end andre – eller tager overpris for arbejdet.

Uautoriserede værksteder er typisk billigere

Som tillæg tager de autoriserede værksteder typisk en langt højere pris end uautoriserede værksteder; selvom både reparation og service i princippet er det samme. Tal fra Deloitte viser, at 55% af danskerne helt automatisk vælger et autoriseret værksted.

Måske er det nemmest, måske virker kvaliteten bedre. FDM har dog af flere omgange understreget, at der kvalitetsmæssigt ikke er de store forskelle mellem autoriserede og uautoriserede værksteder – der er snarere forskel fra værksted til værksted.

De højere priser hos autoriserede værksteder skyldes en blanding af mere eftertragtede placeringer med dyrere huslejer, og at autoriserede værksteder altid bruger originale reservedele, som er de dyreste.

Spar penge på bilreparation

Hvis du gerne vil spare penge, når din bil trænger til reparation eller vedligeholdelse, bør du søge om tilbud flere forskellige steder.

  • Indhent flere tilbud på reparationen (på skrift)
  • Sammenlign priser
  • Læs anmeldelser af værkstederne
  • Vælg det bedste og billigste værksted

Ved at bruge Autobob.dk, kan du nemt og hurtigt indhente op til 3 tilbud på din bilreparation, og tilbuddene sendes til dig på skrift, så du i ro og mag kan sammenligne og læse anmeldelser. Som en del af servicen kan du dog også læse anmeldelser fra tidligere brugere, når du modtager tilbuddene.

Slå værkstedsbesøgene sammen

Vil du gerne spare ekstra penge, kan det anbefales at slå værkstedsbesøgene sammen. Hvis din bil både trænger til olieskift (eller serviceeftersyn) og tandremsskift, er der typisk penge at spare ved at få et samlet tilbud frem for at skulle på værksted to gange. Det skyldes, at mekanikeren sparer tid, når bilen allerede er på liften – og måske allerede er skilt ad.

Jo mere, du skal have lavet på din bil, des mere kan der være at spare samlet set; frem for at få lavet reparationer og vedligeholdelse enkeltvist. Er det tid til dækskifte eller nye fælge, er det altså også en god idé at få tilbuddet sammen med de øvrige reparationer.

Husk altid, at der bør være 2 års garanti på værkstedsregningen. Det er også en god idé at få på skrift, så der ikke er noget at rafle om, hvis uheldet skulle være ude.

Fravælg øvrige reparationer på forhånd

Det sker ikke sjældent, at værkstedsregningen pludselig er højere end aftalt, når du kommer efter bilen. Måske blev der fyldt manglende væsker på, eller også blev der fundet en ekstra fejl på bilen, som er udbedret. Det hele er skrevet på regningen, så du bliver nød til at betale.

For at undgå ovenstående problematik, er det en god idé at italesætte over for mekanikeren, at du ikke ønsker andet end aftalt lavet på bilen. Støder mekanikeren på et problem undervejs, vil du ringes op og informeres herom, så du selv kan tage stilling til løsningen. Når du sender en forespørgsel afsted via sammenligningstjenester, er det ligeledes en god idé at skrive i forespørgslen, at du udelukkende ønsker det arbejde udført, som beskrevet. Så har du på skrift, at du har frabedt dig anden vedligeholdelse eller øvrige reparationer.

Skriv en kommentar