Dækskifte pris – Få tilbud på dækskifte

Spar tid og penge! Få tilbud og priser på dækskifte til din bil. Det er nemt og hurtigt. Spar helt op til 40%

Pris på dækskifte

Priserne på dækskifte kan svinge en del fra værksted til værksted. Det afhænger dog også af, hvad du helt lavpraktisk skal have lavet. Hvis du samtidig med dækskiftet også køber nye dæk, vil prisen naturligvis også afhænge af de dæk, du vælger. Typisk kan det bedst prismæssigt betale sig at få udskiftet flere dæk på én gang. Det sparer nemlig mekanikeren tid, når bilen i forvejen er på liften.

Et helt standard dækskifte kan fås fra omkring 199 kr., men ved en så lav pris, skal du selv medbringe de dæk og fælge, der skal skiftes til. Prisen er for dækskifte på alle 4 hjul, men der er ikke andet inkluderet end selve dækskiftet og efterfølgende måling af dæktryk.

Læs også: Hvor gamle må dæk til bilen være?

Tilbud på hjulskifte

Bilens dæk er nogle af de dele, der slides hurtigst. Det er farligt at køre med for lidt dækmønster, da dækkene ikke har et ordentligt vejgreb, og bilen derfor risikerer at miste grebet i vådt eller glat føre.

Ifølge gældende lovgivning, skal dækkene mindst have 1,6 mm mønster. De fleste dæk vil have en form for indikator direkte på dækket, så du nemt kan se, hvornår de trænger til at blive skiftet.

Kører du med helårsdæk, kan du nøjes med at skifte dæk, når de er nedslidte. Kører du til gengæld med sommer- og vinterdæk, skal du skifte dækkene i henholdsvis foråret og efteråret. Sommerdækkene anbefales at blive monteret i april, og det er tid til at skifte til vinterdæk, når temperaturen når under 7 grader; ifølge anbefalinger fra FDM.

I Danmark er der ikke krav til dækskifte på baggrund af dækkenes alder, men det anbefales alligevel af sikkerhedsmæssige og praktiske årsager at udskifte dæk, når de er højst 6 år gamle.

Du kan hurtigt og nemt få skiftet dine dæk ved at bestille uforpligtende tilbud på dækskifte her på siden.

Få priser på dækskifte

Brug Autobob.dk og få tilbud på dækskifte fra lokale værksteder. Alle vores samarbejdspartnere er naturligvis kvalitetsstemplede, og så yder de op til 3 års garanti på dækskifte.

Læs også: Tilbud på nye fælge

Det tager kun få minutter at bestille tilbud på dækskifte. Det hele foregår online, og du skal kun indtaste følgende informationer:

  • Ønsket reparation (dækskifte)
  • Info om din bil (nummerplade eller bilmærke, bilmodel, årgang og motorstørrelse)
  • Postnummer (sikrer tilbud fra mekanikere i dit nærområde)
  • Mailadresse (tilbuddene sendes til dig via mail)

Allerede inden for 24 timer efter bestilling af tilbud på dækskifte, modtager du op til 3 forskellige tilbud fra lokale værksteder i din mailindbakke. Herfra er det er op til dig at gennemlæse tilbuddene og finde dét, der matcher dit behov bedst. Vær opmærksom på, at priserne højst sandsynligt varierer, men at det også kan afspejle, hvad der ellers er inkluderet i dækskiftet.

Med i tilbuddene følger også en unik adgang til værkstedernes online profiler, der blandt andet indeholder anmeldelser fra tidligere brugere. Det giver dig et rigtig godt udgangspunkt for at vælge en pålidelig mekaniker.

Hvor lang tid tager et dækskifte?

Som udgangspunkt behøver du ikke at sætte særlig lang tid af til et dækskifte på bilen. Skal der bare skiftes fra sommer- til vinterdæk – eller omvendt – tager det typisk ikke mere end en halv times tid. Til gengæld tager det noget længere tid, hvis der skal nye dæk på gamle fælge, hvor der først skal afmonteres de gamle dæk.

I nogle tilfælde vil du blive tilbudt en lånebil ved et mere omstændeligt dækskifte; afhængigt af værkstedets service, din geografiske afstand til værkstedet og dækskiftets omfang.

Anden lovgivning i andre lande

I Danmark er det ikke et krav at skifte fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt. Det er heller ikke et krav at udskifte meget gamle dæk. Det kan dog sagtens forholde sig anderledes andre steder i verden. Hvis du planlægger at køre udenfor landets grænser, bør du derfor undersøge de gældende krav i det eller de pågældende lande, du skal køre i. Kravet omkring dækmønster kan også variere fra det danske krav.

Vær også opmærksom på, at selvom der ikke i hverken Danmark eller på din rejsedestination er krav omkring dæk, anbefaler man i Danmark, at dækkene skiftes, når de er højst 6 år gamle, uanset det resterende dækmønster. Det skyldes, at dæk med tiden vil mørne, og at de dermed mister deres sikkerhedsmæssige egenskaber. Det er typisk også gamle dæk, der punkterer eller springer; især hvis der køres med høj hastighed på varm asfalt.

Det er ærgerligt at punktere på vej på årets sommerferie sydpå, så det er en god idé at tjekke dækkene inden afgang.

Se også: Afbalancering af dæk – gode tips og tricks