Sporing af bil pris – Få tilbud på firehjulsudmåling

Prisen på Sporing af bil ligger i gennemsnit på 800 og 1.200 kr. Prisen afhænger af værkstedet.

Spar tid og penge! Få tilbud og priser på sporing af bil. Det er nemt og hurtigt. Klik her og se mere.

Hvad er firehjulsudmåling?

For både styreegenskabernes og kørekomfortens skyld, bør hjulene på bilen være parallelle og symmetriske. Det kan en firehjulsudmåling – også kaldet sporing af bil – afdække.

Hvis du oplever følgende symptomer på din bil, bør du få foretaget sporing af bil:

  • Bilen trækker til den ene side ved kørsel
  • Bilen slingrer
  • Rattet trækker ikke tilbage på plads efter sving
  • Dine dæk er slidt forskelligt på inder- og yderside

Derudover anbefales det at få foretaget en forebyggende firehjulsudmåling én gang årligt og desuden at få hjulene tjekket, hvis du har påkørt en kantsten eller et hul af en væsentlig størrelse.

Vil du gerne have en god firehjulsudmåling pris, kan du med fordel gøre brug af Autobob.dk og nemt og hurtigt indhente tilbud fra lokale autoværksteder.

Få nemt og hurtigt pris på sporing af bil

Hvis du gerne vil være sikker på en god 4 hjuls udmåling pris, skal du bare indhente tilbud via Autobob.dk. Du bruger få minutter på at indtaste bilens registreringsnummer og dine kontaktoplysninger, og inden for 24 timer får du tilsendt tilbud via e-mail fra lokale autoværksteder, der har tid til at se på din bil.

Det er helt op til dig at vælge det nærmeste eller billigste værksted, og du kan nemt og hurtigt booke en aftale via mailen.

Hvad koster sporing af bil?

Sporing af bil er en relativt billig post sammenholdt med andre reparationer og vedligeholdelser. Der er dog typisk nogle hundrede kroner at spare fra værksted til værksted – og det er værd at tage med.

Derudover bør du notere dig timeprisen, når du vælger værksted. Er der nu rent faktisk en mere betydelig skade end en ubalance i hjulene, er det en fordel med en lavere timepris. Sørg for at aftale med værkstedet, at de skal kontakte dig med et tilbud, inden de eventuelt laver anden reparation end aftalt.

Prisen på firehjulsudmåling afhænger af værkstedet, men koster typisk mellem 800 og 1.200 kr.

Hvorfor få foretaget firehjulsudmåling?

I princippet kan du godt køre med ubalance i hjulene, men det vil både påvirke styreegenskaber, sikkerhed, kørekomfort og og økonomi. Er hjulene i ubalance, vil bilen trække til siden eller sågar slingre, hvilket har indvirkning på både komfort og sikkerhed.

Dækkene vil slides uhensigtsmæssigt meget og skævt, og dermed vil de skulle skiftes oftere end ellers. Derudover bruger bilen mere brændstof, når hjulene sidder skævt. Både den øgede brændstofmængde og det hyppigere behov for udskiftning af dæk påvirker økonomien.

Det er altså både din og dine medpassageres sikkerhed, selve komforten i kørslen og også økonomien, der har godt af en firehjulsudmåling med jævne mellemrum. Det anbefales at få foretaget målingen én gang årligt, f.eks. i forbindelse med service af bilen.

Ønsker du det, kan du sagtens modtaget et kombineret tilbud fra de lokale værkstede; uanset om det er service og firehjulsudmåling eller firehjulsudmåling i forbindelse med anden vedligeholdelse eller reparation. Det skriver du blot i din henvendelse.

Hvordan udføres sporing af hjul?

Sporing af hjul afdækker, om hjulene er symmetriske og i balance. Der skal en meget lille skævhed til at påvirke både kørsel og brændstoføkonomi. Overordnet set er der 3 forskellige ting, der skal være i orden:

  • Dækkets hældning
  • Dækkets vridning
  • Dækkets vinkel til styretøjet

Dækkets hældning vil sige, at dækket skal stå lige på vejen uden at hælde mod eller væk fra bilen.

Dækkets vridning vil sige, at alle dæk skal pege i samme retning og dreje parallelt. De må ikke på noget tidspunkt vride væk fra hinanden.

Dækkets vinkel til styretøjet skal være lodret (eller tæt på). Bilmodellen har en vis grænse, vinklen til styretøjet skal være indenfor. Ellers skal den justeres.

I nogle tilfælde vil det ikke være nok at lave en firehjulsudmåling. Er skaden sket, vil dækkene skulle skiftes; enten alle fire dæk eller parvist. Det vil være en merudgift til firehjulsudmålingen, hvis dækkene skal skiftes. Har du specifikke ønsker til dæk, bør du opgive dem på forhånd.

Læs også: Hvor gamle må dæk være?

Sådan bestiller du tilbud

Det er nemt og enkelt at bruge Autobob.dk. Du indtaster, hvad du gerne vil have værkstedet til at kigge på eller lave. Du kan godt vælge flere forskellige ting. Du kan også skrive en kommentar eller vedhæfte billeder ved behov.

Derudover indtaster du enten bilens registreringsnummer eller bilens oplysninger manuelt. Og så slutter du af med dit postnummer og din e-mailadresse.

Inden for 24 timer får du tilsendt tilbud fra værksteder i lokalområdet, der er interesseret i at tage opgaven. Du er sikret, at værkstederne har tid i kalenderen, og du får desuden adgang til at læse anmeldelser fra tidligere brugere af værkstederne.

Det er op til dig at vælge det bedste værksted i din optik. Det kan enten være ud fra pris, lokation eller øvrige dele af tilbuddet – og du bestiller nemt en tid hos værkstedet via link i mailen. Nemmere bliver det ikke.

Se også: Dækskifte – Sådan får bestilt nye dæk