Afbalancering af dæk pris – Få tilbud på afbalancering af dæk og hjul

Spar tid og penge! Få tilbud og priser på afbalancering af dæk. Det er nemt og hurtigt. Klik her og se mere.

Hvornår skal dæk afbalanceres?

Mange er ikke opmærksomme på, at afbalancering af dæk / hjul er en helt almindelig vedligeholdelse af bilen. Det anbefales faktisk af afbalancere dækkene med et interval på enten 1-2 år eller 5.000-10.000 km, afhængigt af bilmodel og dæktype.

Som minimum bør der foretages afbalancering af dæk, når der købes nye hjul, dæk eller fælge. Der er dog også andre tidspunkter, hvor afbalancering af dæk anbefales:

  • Ved rotation af hjul
  • Ved reparation af dæk
  • Ved gennemkørsel af stort hul

Tegn på at dæk bør afbalanceres

Hvis du ikke jævnligt har fået afbalanceret dæk, vil du med tiden opleve gener ved kørsel, som netop skyldes ubalancer dækkene.

De typiske tegn på, at dine dæk og hjul trænger til afbalancering, er følgende:

  • Bil ryster ved bestemt hastighed
  • Rat ryster ved kørsel
  • Asymmetrisk slid på dæk
  • Stigende brændstofforbrug

Selv en meget lille ubalance kan føre til store rystelser i rat og bil; især ved høj fart. Ubalancen kan dels skyldes produktionen, hvis vægtbalancen er upræcis, men det kan også være skævt slid på dækkene eller en ubalance i fælgen, der giver problemet. Fælles for ubalancerne er, at afbalancering afhjælper problemet.

Se også: Serviceeftersyn – så ofte bør du få eftersyn af bilen

Hvor lang tid tager afbalancering af dæk?

Afbalancering af dæk tager ganske få minutter. Mekanikeren har en speciel maskine til formålet, der stort set klarer arbejdet selv, når hjulet er afmonteret bilen. Er der tale om afbalancering af dæk som en enkeltstående opgave eller afbalancering af dæk i forbindelse med dækskifte, vil du typisk kunne vente hos værkstedet, fordi det er klaret på maks. en halv times tid.

Læs også: Hvor gamle må dæk være?

Afbalancerede dæk skaber større køreglæde

Har du i en periode kørt med dæk, der trænger til afbalancering, vil der formentlig være en verden til forskel, når du sætter dig i bilen, efter mekanikeren har afbalanceret dækkene. Bil og rat vil føles mere roligt ved kørsel (især i høj fart), og vejen vil generelt føles mindre ujævn.

Se også: Dækskifte – Sådan får bestilt nye dæk

Fordele ved at bruge Autobob.dk

Der er mange fordele ved at bruge Autobob.dk. Dels slipper du for at bruge en masse tid på at ringe rundt til lokale værksteder for at finde et billigt værksted, der også har tid til opgaven. Derudover er du sikret en så god pris på afbalancering af dæk, at vi næsten tør love, at det er markedets bedste.

Den største fordel er måske, at du kan sidde hjemme foran computeren – eller være på farten med mobilen i hånden – mens du bestiller tilbud på afbalancering af dæk. Du indtaster blot bilens registreringsnummer og dine kontaktoplysninger; det tager ganske få minutter. Inden for 24 timer har du tilbud i din mailindbakke fra værksteder, der har tid til at afbalancere dine dæk til en virkelig skarp pris.

Tilbud på afbalancering af dæk

Ved at bestille afbalancering af dæk via vores samarbejdspartner får du en fast pris på 80 kr. ekskl. moms pr. dæk, der skal afbalanceres. Det kan dog være svært på forhånd at gennemskue, hvor problemet befinder sig, og ofte vil det være nødvendigt at afbalancere alle 4 dæk for at være på den sikre side.

Ved dækmontering vil prisen typisk indebære afbalancering af dæk. Prisen på dækmontering er 150 kr. ekskl. moms pr. dæk.

Du vil næppe kunne få en lige så skarp pris på afbalancering ved selv at ringe rundt til de lokale værksteder. Til gengæld får du brugt en masse unødvendig tid. Dermed sparer du både tid og penge ved at gøre brug af vores tilbudsservice.